Need for Speed Carbon

Бързи и яростни зад монитора
NFS серията си има продължение, естествено. И то пряко на Most Wanted - предпоследното заглавие в поредицата. Това се и очакваше. По принцип филмите "The Fast And The Furious" силно инспирираха екипа на ЕА за първата Underground игра, за да не очакваме реакция след "Tokyo Drift".

Историята
на играта започва там, където свършва Most Wanted. Успявате да избегнете полицията на Рокпорт в зверски тунингования си баварец и единствено спец ченгето Крос остава по петите ви. Но неговият Корвет не е и наполовина предизвикателство за вас. Все пак целия вдигнал се джангър няма как да не ви се отрази и най-логичният избор е да се приберете у дома. Нов град-нови състезания, това е мотото под което се развива поредицата. В Carbon авторите са направили малка стъпка назад - връщат се нощните нелегални състезания и дрифтовете. Към това е добавена системата за полицейски гонки и ъпгрейди на колата от MW, а са добавени и много нови нещица.

Автоманиаците ще се израдват силно на автопарка предлагащ огромно разнообразие. Возилата са разделени в три категории - Tuner, Muscel и Exotic. В първата влизат японски бегачки, във втората класически американски модели (Додж и Форд), а в третата - европейски коли. То, наистина, за затворените в национализма си янки всичко от стария континент е Екзотик.

Състезавайки се, ще се борите за контрол над различни зони от града, а след като спечелите слава и репутация, ще можете да предизвикате шефчето на близката банда на авто дуел. Тези дуели пренасят пряко концепцията на финалното състезание от "Tokyo Drift" - на криволичещ планински път ще трябва да надбягате другия. А всеки погрешен завой може да ви коства.. живота, глупости, това е само игра - ама ще преигравате мисията.

Друг нов и готин елемент са партньорите ви. Не всички състезания са ограничени до 4 коли - има доста сериозни мелета от по 8 возила, в които можете да вземете свой wingmen. Неговите задачи са три - да затапва опонентите, да проверява за кратки пътища и да се движи пред вас, създавайки въздушен тунел, в който да ускорите.

Така "NFS Carbon" наистина предлага още от същото, но в големи количества, а същото си ни харесва и си го кльопаме по default. Саундтракът е много добър, а системата от онлайн награди и състезания оправдава всяка стотинка дадена за легално копие на играта.